![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
To mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. W tematykę php dopiero wchodzę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A teraz do tematu. Pracuje sobie nad takim mini CMS (taki pierwotny i bardzo prosty można powiedzieć bardzo łopatologiczny ) I napotkałem problem i nie mam pojęcia jak to ruszyć proszę o porady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chodzi o to iż wykonałem sobie system autoryzacji użytkowników oraz download i wszystko ładnie działa tylko zastanawiam się jak limitować ilość pobieranych plików przez użytkowników?? Tzn przyznaję userowi na start 10pkt i za pobranie każdego odejmuje mu 1pkt (jeśli ma 0 nie ma możliwości pobierania) Z skryptem jakoś sobie poradzę ale chodzi mi o pomoc w tym iż nie mogę limitować pobierania(nie mogę tego kontrolować) tzn system punktacji działa ale tylko na takiej zasadzie ze za pobranie odejmuje punkt i jak ma zero pkt to link znika z profilu ale jak wpisze się bezpośredni link do pliku to pobranie go jest możliwe :/ (mie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić) a miał by się wyświetlić komunikat iż nie ma pkt i pobranie nie jest możliwe. Proszę bardzo was o pomoc bo na prawdę nie mam pomysłu jak to zrealizować Dziękuję za każdą okazaną pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się ze nie bedzie to działało ponieważ jeśli pobierze ktoś raz plik
www.mojawww.pl/plik.rar a nastepnie podeśle link innej osobie to pobranie pliku będzie nadal możliwe Sesjami to można ograniczyć dostęp do treści na www ale czy do plików?? Ciężka sprawa googluje i nic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z tego co zauważyłem to często fora maja takie zabezpieczenia że jeśli nie jesteś zalogowany lub nie masz odpowiedznich uprawnień to wpisanie bezpośredniego linku nie pomaga. pozdrawiam czekam na dalsze sugestie jeśli się mylę prosze o sprostowanie (IMG:style_emoticons/default/party.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 17:27 |