![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 4.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc.
Zaprezentuje na przykladach: To narazie mam:
A chce:
Pierwsze rozwiazanie to oczywiste zlo. Przy okazji kazdy nowy widok (klasa Some_View) wymagalby takiej samej procedury, co przy podziale strony na osobne elementy - z uzyciem layoutu, stanowilo by spore uniedogodnienie. Jak byscie rozwiazali ten problem ? Mam kontroler frontowy, rejestr, w kontrolerze akcji mam rowniez dostep do obiektu request. Obiekt request ma dostep do nazwy kontrolera, akcji i modulu. W zendzie rozwiazane jest to na zasadzie ... pluginu. I nie do konca to pojmuje. Teoretycznie moglbym zrobic jeszcze:
... i wydedukowac sciezke do ow plikow widoku z tego, co daje mi request, ale to tez wydaje sie byc srednim rozwiazaniem. Nie chcialbym angazowac tutaj (wewnatrz Some_View) zmiennych statycznych. Powinienem ? W sumie prosilbym o przyklad jakiegos wzorca. Stosowane praktyki... Myslalem nad fabryka inicjalizowana w bootstraperze, ktora przekazywana by byla do kontrolera akcji i produkowala widoki wstrzykujac im te opcje konfiguracyjne, ale tu mam inny dylemat - gdzie ow fabryke przechowac. We froncie, a moze w rejestrze, a moze ma byc statyczna ... Bede wdzieczny za pomoc. Ten post edytował jacekkobus 19.01.2010, 22:40:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 19:08 |