![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Pół roku już za mną, zbliża się koniec gimnazjum(tak tak, mam 16 lat, oj odezwą się forumowicze
![]() Oczywiście interesuje mnie droga, z której najłatwiej będzie dostać się na studia, tak aby dalej rozwijać się w technologiach informacyjnych a może wybrać technikum? Ogólnie chodzi mi o to abym pogłębiał swoją wiedzę w PHP, MySQL itp. Jak wy wybraliście, co mi polecacie? Dodam jeszcze, że mieszkam 40min od Krakowa więc proszę wziąć to pod uwagę. Mam nadzieję, że nie zagmatwałem za bardzo ![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Studia to przede wszystkim: zdobycie podstaw do dalszego rozwoju, wykształcenie nawyków, umiejętność dokonywania wyborów w warunkach niesprzyjających (stres, presja czasu). Nie licz na fakt, że podadzą Ci coś na tacy. Nauka w określonym kierunku to najczęściej wiele lat doświadczeń i praktyki, których nie zdobędziesz "w pigułce" w ciągu 1-2 semestrów. Nie nauczy Cię żaden koleś kruczków tylko solidnych (mniej lub bardziej) podstaw, na których bazując będziesz mógł coś własnego stworzyć. Przykład miałem na JAVA, gdzie mieliśmy stworzyć projekt sieci samolotów i lotnisk. Oczywiście wątki się kłaniały. Każde lotnisko ma X (1-4) hangarów i 1 pas startowy, a Ty pomiędzy nimi wprowadzasz przynajmniej Y samolotów latających z określoną ilością paliwa, która jest ciut większa niż "spalają" pomiędzy najbardziej oddalonymi, a ich ilość to minimum 2-krotność lotnisk. Teraz tak to zapisz by się samoloty nie rozbijały z braku paliwa, reagowały na zajętość pasa startowego i były priorytety w stylu: Samolot na rezerwie zmusza do wylotu najbardziej zatankowany jeśli wszystkie hangary w docelowym lotnisku są pełne, ale póki ma dużo paliwa to sobie wokół krąży, aż do z. Oczywiście całość pokazana graficznie czyli masz wgląd na zajętość hangarów, pozycje samolotów, ich stan paliwa itp. Co ciekawe to nie logika sprawiała większości trudność ale rysowanie tego. Konkretnie to własne obliczenia pozycji samolotu. Problem lotnisk dla kogoś kto trochę pracował z JAVA prosty, ale dla zaczynających pracę z tym językiem wymagał zmiany myślenia z dotychczasowego sekwencyjnego na wielowątkowy.
Ten post edytował thek 19.01.2010, 09:50:57 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 03:26 |