![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tekst który pobieram z bazy. Jest od długi jak zrobić aby podzielić go na strony biorąc pod uwagę przedział ile ma się wyświetlać ja 1 stronie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tu mam problem, nie wiem jak przenieść ten wyraz i jeszcze na ostatniej stronie ucina tekst z powodu zmiennej $do
z ostatnią stroną sobie poradziłem, jak ma wyglądać funkcja która przenosi wyraz? // źle coś tu jest przy stronicowaniu jeszcze bo kawałek 2 strony urywa z początku mam działającą funkcje stronicowania w końcu
problem jest jeszcze przy tym dzieleniu wyrazów, żeby przeniosło go na 2 stronę nadal nie mogę sobie poradzić chciałem podzielić tekst na wyrazy i wyświetlać tylko określoną ilość ale nic z tego (nie wiem jak wyświetlić) chciałem też pobrać ostatni wyraz zliczyć go i dodać wartość do zmiennej $do; lecz nie wiem jak pobrać ostatni wyraz ;/ no chłopaki ;P nie robiliście nigdy czegoś takiego i nie mieliście problemu z przeniesieniem wyrazu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 14:54 |