![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Pół roku już za mną, zbliża się koniec gimnazjum(tak tak, mam 16 lat, oj odezwą się forumowicze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) i decyzja wybrania następnego szczebla nauki.
Oczywiście interesuje mnie droga, z której najłatwiej będzie dostać się na studia, tak aby dalej rozwijać się w technologiach informacyjnych a może wybrać technikum? Ogólnie chodzi mi o to abym pogłębiał swoją wiedzę w PHP, MySQL itp. Jak wy wybraliście, co mi polecacie? Dodam jeszcze, że mieszkam 40min od Krakowa więc proszę wziąć to pod uwagę. Mam nadzieję, że nie zagmatwałem za bardzo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Roszczenia na bok. W czasie gdy Polacy spali na Victorii ja broniłem dyplomu, 2 tygodnie po obronie wsiadłem w samolot, wylądowałem w Glasgow i w ciągu 2 dni miałem pracę inną niż zmywak czy knajpa lub fabryka. Za pieniądze zarobione mogłem się utrzymać, żyjąc normalnie, jedząc normalne jedzenie, chodząc do kina na kilka seansów tygodniowo. Przyleciałem do Polski ze względu na to, że dziewczyna miała już dość rozłąki. Znów moja decyzja między pracą gdzie mnie chcieli, a niewiadomą w kraju, w nieznanym mieście. Po pół roku zacząłem szukać pracy. W ciągu jakoś miesiąca znalazłem mimo szalejącego wtedy kryzysu i zwolnień. Widziałbym budynek z balkonu, gdyby mi kościół nie zasłaniał. Do tego jeszcze zasuwająca już na czworakach 7 miesięczna córka. Dla mnie to skrótowo podany okres 4 ostatnich lat. Tak więc bierz życie w swoje ręce i nie bądź roszczeniowcem, któremu "się należy". Bo nie należy się dopóki sam tego innym nie udowodnisz. To nie PRL gdzie był przymus pracy. Teraz Twój mgr inż. jest niewiele warty bo studia są wymogiem na stanowisko w firmie państwowej jedynie i zrobienie ich idąc na zaoczne jest tylko kwestią czasu i pieniędzy. A głównie tych drugich.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 09:15 |