![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem z przechwytywaniem wyjątków tej klasy. Robię tak:
dodatkowo mam wyłączone raportowanie błędów php. Jeśli wymuszę błąd np podając złą ścieżkę dla generowanego pliku to dostaje przecudny komunikat o błędzie którego chciałbym uniknąć i skrypt się zatrzymuje. Macie jakiś pomysł? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż. Możesz próbować przechwycić błąd poprzez własną funkcję obsługującą błędy, ale wtedy błędu FATAL ERROR nie obsłużysz i tak. Klasa, z tego co na pierwszy rzut oka widzę, nie obsługuje wyjątków, więc zapomnij o try i catch. Jedyne co przyszło mi do głowy w tym momencie to ALBO wyciszenie błędu poprzez dodanie znaku "@" w linijce z $mpdf->Output($pdfFilename,'F');, ALBO przypisanie wygenerowanego źródła PDF do zmiennej ($output = $mpdf->Output(null, 'S');) i samodzielny zapis tego źródła do pliku standardowymi funkcjami php (kiedy to łatwo można wychwycić błąd zapisu).
Zastanawia mnie tylko dlaczego zdecydowałeś się na zastosowanie tej "kobyły" (17 MB), szczególnie korzystając z ZF, jeśli ZF ma wbudowane klasy do generowania plików PDF... Ten post edytował mls 18.01.2010, 01:27:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:43 |