![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam - używam takiego skryptu prostego -
Nie mam wielkiej wiedzy na temat php więc wszystko co robię to podstawy. No i mam pytanko - otóż skrypt, działa, wysyła maila - z taką różnicą że w mailu przychodzą krzaczki. Pomyślałem że to pewnie wina kodowania - więc użyłem tam jakiegoś programu pt gżegżółka do konwersji na iso no i jeśli mail ten odbierany jest na koncie przez program jak np theBat w którym kodowanie mam domyślnie ust. na iso czyli środkowoeuropejskie to mail przychodzi cały ładny i w ogóle. Ale jeśli odbieram to już przez mailera jako skrypt tzn np przez gmail to jak włączam tam poczte to już krzaki się pojawiają. Zmieniłem kodowanie na utf8 i dalej krzaki - tu i tu. To wina przeglądarki czy ja coś źle robię? Czy da się do tego skryptu dopisać coś, co by zamieniało odpowiednio kodowanie znaków i żeby wszystko ładnie przychodziło? Doczytałem się na forum że do kodowania służy iconv() ale czy to załatwi sprawę? pozdrawiam;] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz, ale nie da sie dodac kodowania do mojego formularza ?
Nadal nie moge zrobic tego kodowania, zaplace temu kto mi to zrobi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ktos chetny? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:24 |