Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Kaboom.pl
cisza

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przedstawiam mój nowy projekt internetowy - Kaboom.pl.

Jak wskazuje slogan serwisu, ma on służyć przede wszystkim 'detonacji' nudy. Najpopularniejszą rozrywką zabijającą czas w sieci są gry online, tym też zajmuje się niniejszy serwis. Jest już takich w sieci całe mnóstwo, po co więc kolejny? Chciałem spróbować własnej koncepcji i pomysłów, no i przede wszystkim dołożyłem wszelkich starań, aby zrobić serwis "dobrze".

Strona od zera ( cms, grafika, kod) powstawała miesiąc i za całokształt odpowiedzialny jestem tylko i wyłącznie ja (treść serwisu jest już wspólnym dziełem kilku osób ).

Od godziny 6:00 rano do 18:00 występuje szablon dzienny, zaś od 18:00 do 6:00 szablon nocny.
IE6 olałem i zaczynam się odzwyczajać od faktu, że to coś istnieje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Będę wdzięczny za konstruktywne opinie.

Ten post edytował cisza 7.01.2010, 00:19:55
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Ja po prostu twierdzę, że skoro jest to często praktykowane to nie zmienia to faktu, że jest nielegalne. I nie piszę o tym z czystej złośliwości, a wręcz przeciwnie - bo cały projekt jest bardzo sympatyczny. Jednak mam uczulenie na łamanie praw autorskich i tym podobnych. A z tego co się orientuje musisz posiadać zgodę (w tym przypadku) producenta gry bodajże. I moim zdaniem fakt "promowania" gry nie ma tu nic do rzeczy, bo tak naprawdę nie Ty promujesz tę grę tylko ta gra Ciebie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Temat jest ciekawy i ważny. Nie sądzę, żeby jakiś producent zechciał się o cokolwiek wykłócać. Uważam, że w tym przypadku ważna jest zasada, bo o ile wszyscy wiemy, że zabranie komuś samochodu to kradzież - to w przypadku Internetu nie jest t takie oczywiste.

Ad1. Wydawało mi się, że nie jest określone ale w kwestii wykorzystywania wizerunku postaci ale raczej tych "z książek". A poza tym ja mam na myśli prawa autorskie - tylko czasami tłumacząc używam stwierdzenia wizerunek. Mój błąd, ale prawnikiem nie jestem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Ad2. Popularność Mario rośnie dzięki Twojej stronie? No baaaardzo naciągane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .Tak jak napisałam bardziej rozpoznawalny jest (mam nadzieję na razie!) Mario niż kaboom (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

PS. Jak autor grafik nie ma problemu to świetnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.06.2026 - 09:28