Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Kaboom.pl
cisza

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przedstawiam mój nowy projekt internetowy - Kaboom.pl.

Jak wskazuje slogan serwisu, ma on służyć przede wszystkim 'detonacji' nudy. Najpopularniejszą rozrywką zabijającą czas w sieci są gry online, tym też zajmuje się niniejszy serwis. Jest już takich w sieci całe mnóstwo, po co więc kolejny? Chciałem spróbować własnej koncepcji i pomysłów, no i przede wszystkim dołożyłem wszelkich starań, aby zrobić serwis "dobrze".

Strona od zera ( cms, grafika, kod) powstawała miesiąc i za całokształt odpowiedzialny jestem tylko i wyłącznie ja (treść serwisu jest już wspólnym dziełem kilku osób ).

Od godziny 6:00 rano do 18:00 występuje szablon dzienny, zaś od 18:00 do 6:00 szablon nocny.
IE6 olałem i zaczynam się odzwyczajać od faktu, że to coś istnieje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Będę wdzięczny za konstruktywne opinie.

Ten post edytował cisza 7.01.2010, 00:19:55
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
cisza

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Myślę, że nie powinniśmy wrzucać wszystkiego do jednego worka. Przejrzałem nieco materiałów odnośnie praw autorskich i komentarzy osób, którzy posiadają na ten temat szerszą wiedzę i odnośnie wykorzystywania wizerunków postaci z gier na różnego rodzaju materiałach reklamowych, jak plakaty, ulotki, czy strony www, to:

1. Prawo tego nie zabrania, gdyż nie jest jasno określone, że w żadnym przypadku nie należy tego robić. Jak mówiłem umieściłem odnośnik do strony z produktami Nintendo, więc promuję ich, a takie działania są dopuszczalne. Nie udostępniam nikomu tworów (gier, filmów), na których dana firma zarabia, jedynie promuję wizerunki postaci, które w tych tworach są wykorzystywane.

2. Producentom gier takie zabiegi nie przeszkadzają, gdyż mają tylko i wyłącznie pozytywny wpływ na sprzedaż ich produktów. Popularność wizerunków wykreowanych przez firmę postaci rośnie - co za tym idzie wzrasta również zainteresowanie ofertą. Darmowa promocja wizerunku firmy tylko po to, żebym mógł zrobić przyjemny design, no to umówmy się świetny interes dla Nintendo.

Autor dokładnie tych grafik, które zostały użyte w projekcie zaznaczył, że są do dowolnego użytku.

W sumie dobrze, że poruszyłaś ten temat, dzięki temu przynajmniej rozejrzałem się dokładniej w temacie. Wcześniej tego nie robiłem, jako, że używanie wizerunków postaci z gier w różnego rodzaju projektach (nawet poważnych przedsięwzięć) to często praktykowane zjawisko.

Ten post edytował cisza 14.01.2010, 10:38:36
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 13.06.2026 - 11:50