Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Proste programy (pomoc)
grad

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Jestem bardzo slaby z php a jutro pisze poprawe z kolokwium. Nie wiem czy to jest odpowiedni dzial ale sam sobie nie poradze ze skryptem. Mam wielka prosbe o napisanie mi chociaz 2 zadan ponizej zebym mogl na czym bazowac jak na poprawie bedzie cos podobnego. Btw cos w stylu podstawy php malo mi pomagaja (nie nadaje sie do tego) jestem grafikiem i w zyciu mi sie to raczej nie przyda a zaliczyc musze. Za pomoc bylbym mega wdzieczny:

1. Napisać program wyświetlający wynik dodawania kolejnych liczb całkowitych od 0 do 1000 jednocześnie
parzystych i podzielnych przez 7.

2. Stworzyc klase zwierze ze zmiennymi: waga, wiek, gatunek, nazwa.
Funkcja wypelnia od razu zmienne danymi. Funkcja zmieniajaca wiek o wartosc dana w parametrze.
Funkcja zwiekszajaca wage o jeden.

3. Napisać funkcję pobierającą 3 argumenty i wyliczającą pierwiastki równania kwadratowego.
Wyświetlajace je i zwracającą pierwszy pierwiastek.

4. Napisać prostą grę w kości. Użytkownik podaje jaką liczbę obstawia o 1 do 6. Podaje stawkę ile stawia po czym następuje
losowanie. Jeśli wygra to ta stawka X 6. Jak nie to traci to co obstawił. Gra ma się skończyć w wypadku straty całej gotówki
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
grad

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Juz jakos zaliczylem odziwo na 3 ale slaby jestem z tego wiec sie ciesze. Cos mi przyszlo do glowy i sie udalo ;p ale slaby jestem z tego wiec sie ciesze. Jeszcze raz ogromne dzieki za pomoc w skryptach. EEE Nie jestem mbproject i nie wiem skad takie domysly. Jezeli chodzi o rozprawke theka to chetnie bym podyskutowal z toba na ten temat ale juz tyle razy narzekalismy z naszym kierunkiem w szkole i przerabialismy rozne warianty jak powinien wygladac system nauki ze po prostu mi sie nie chce. Nie chce zeby to zabrzmialo samym narzekaniem bo ta szkola mnie sporo nauczyla ale jak to mowia "najlepiej jest tam gdzie nas nie ma". To co napisales to jest po czesci oczywiste ale w pewnych sprawach sie nie zgodze. Nasz kierunek wyglada tak ze po 2 latach studiow dowiedzielismy sie od rektora ze my nie mamy po tych studiach byc grafikami tylko project managerami - w takim razie nazwa kierunku jest troche zle sformulowana bo mozna nawet zrobic ankiete i prawie 100% zaznaczy ze projektowanie multimedialne kojarzy sie po prostu z grafikiem. 3ds maxa mam ogarnietego bo zajmuje sie animacja. Problem polega na tym ze dobremu grafikowi nie potrzebny jest jakis przestazaly program z 93' do pisania 3d. Zamyslem (podobno) do wprowadzenia tego programu w plan bylo to ze jako project managerzy musimy znac modelowanie 3d od strony technicznej no ale my jestesmy tworczymi osobami i chcemy byc grafikami i to sie kloci. W jakiej pracy uzywaja teraz povraya. Znajdz mi taka oferte pracy w ktorej masz wymagania umiejetnosc obslugi programu pov ray. Ten program grafikowi kompletnie do niczego nie nada bo rynek reklamy i filmu jest bardzo dynamiczny i pewne rzeczy trzeba zrobic czasami w 1 dzien i od tego jest 3ds maxa, cinema 4d ktore sa trudnymi programami ale juz prosciej sie nie da w tej dziedzinie. Jak postawie boxa w povrayu to mi to zajmie 1min a w maxie 5 sek. Kto normalny na codzien w pracy bedzie to pisal i sobie utrudnial zycie z reszta prosze cie "pisanie w 3d" . Jeszcze eksportowanie pojedynczych klatek i montaz w innym programie to juz w ogole no ale czego sie spodziewac po darmowym programie. Znam jego mozliwosci ale nie nudzi mi sie na tyle zeby to pisac jak moge zrobic to lepiej w maxie czy w cinema. Nie jestem informatykiem jak napisales tylko grafikiem kreatywnym a to jest duza roznica.

Pzdr
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:32