![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Problem: szlag trafił serwer, na którym mam bazę danych od phpBB. Jedyne, co mogę teraz odzyskać, to katalog bazy z plikami MYD, frm i MYI. Odpaliłem lokalnie myadmina, wrzuciłem żywce te pliki - ok, zobaczył. Przy każdej tabeli mam komunikat "W użyciu" Jednak przy próbie wejścia w którykolwiek plik wywala (przykładowo): #1034 - Incorrect key file for table 'phpbb_acl_groups'; try to repair it Oczywiście próbowałem REPAIR TABLE ale nie daje się naprawić. "Naprawić" owszem, mogę, robiac TRUNCATE, ale jakby to powiedzieć, no chciałbym tabele razem z danymi... Jakieś pomysły, czy można to jeszcze jakoś uratować? Maciej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 2.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wersja mysql'a musi być taka sama (a już na pewno nowsza).
Ponadto, spróbuj podstawić plik indexu MYI od takiej tabeli po TRUNCATE (lub z jakiejś starszej kopii tej tabeli) - a poźniej REPAIR Looknij także np http://www.modwest.com/help/kb6-230.html Poza tym google.... Ten post edytował Mustava 11.01.2010, 20:03:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 2.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedziałbym raczej, że na pewno nie starsza. Nowsza wcale nie musi być lepsza w takim wypadku. Przecie na to samo wychodzi - napisałem, że musi być taka sama i później na pewno nowsza (jeżeli już inna), a więc skoro nowsza to nie starsza (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:47 |