![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam co w tym programie jest zle?
http://wklej.org/id/262294/ prosze o pomoc (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Warning był, bo faktycznie nie jest potrzebne .h po iostream - może ktoś mnie poprawić, ale zdaje mi się, że jest to wymagane tylko w c? Faktycznie powinno być int main W C a dokladnie ANSI C(choc jest to tylko standard) iosteram/iostream.h jest zastapiony przez stdio.h czyli input/output z C. W C++ jak dobrze pamietam przyjelo sie includowanie libow bez rozszerzen wtedy wiadomo ze lib nalezy do C++, gdy jednak jest rozszerzenie *.h lib nalezy do C ktory imho w C++ dziala. Co do int main() to masz chyba po czesci racje bo glowna funkcja programu powinna zwracac typ int jednak jako void(lub bez w C niektore kompilatory obslugiwaly funkcje bez zwracanego typu jako void jak sie nie myle) tez powinno dzialac jednak nie jestem do konca pewny jak to bylo z main() czy musi on byc int lub moze byc tez void lub inne typy, zreszta jak mnie pamiec nie myli mozna bylo napisac normalnie main() bez zadnego przypisanego typu i tez dzialalo co za tym idzie void powinien dzialac. Nie jestem pewny do tego co pisze w 100% bo z C nie mam do czynienia od prawie roku wiec jesli napisalem jakies herezje z gory sry. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 17:18 |