![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Fragment przykładowej klasy:
i sposób w jaki chcę jej użyć:
i teraz kilka pytań: 1. Dlaczego nie zwraca to błędu mimo iż check() nie jest statyczna? 2. W jaki sposób mogę dostać się do zmiennej $data z zewnątrz czyli coś w ten deseń Parse_Data::instance()->data ? ( oczywiście to nie działa tylko dlaczego ) 3. Czy jedyny sposób do utworzenie zmiennej $data jako statycznej i odwołanie się do niej w postaci Parse_Data::$data czy pozostawienie jej zwykłą ( nie statyczną ) i utworzenie metody dzięki której będzie do niej dostęp ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po przeczytaniu wyżej podlinkowanego arta zmodyfikowałem nieco i teraz jest:
na moje oko ( niezbyt jeszcze wprawione (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) wydaję się ok i spełnia swoje zadanie. Co do drugiego sposobu to nie chcę ładować tworzenia instancji klasy do nadrzędnego konstruktora bo nie będzie ona na każdej podstronie wykorzystywana, więc singleton wydaje mi się lepszym rozwiązaniem. Ten post edytował bliitz 7.01.2010, 13:44:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 23:51 |