Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> laptop 2 rdzeniowy vs cztero, msi gx623 vs msi gt628
zwierzołak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Zastanawiam się od jakiegoś czasu intensywnie nad wyborem laptopa. Będę na nim pracował poza domem (w domu potężny blaszak) i chcę też żeby nadawał się do grania na ile to możliwe. Aktualnie nie mogę się zdecydować pomiędzy dwoma modelami MSI gx623 i gt628. gx623 ma procek Core 2 Duo P8600 2,40 GHz a gt628 śmiga na Core 2 Quad 9000 (2,0GHz). No i jako, że gry z tego co czytałem nie korzystają raczej z 4 rdzeni to obawiam się, że wydajność Quada będzie na poziomie Core 2 Duo 2,0 Ghz.

Z drugiej strony gt628 ma chyba sporo lepszą kartę graficzną (nVIDIA Geforce GTS 160M, 1G DDR3 vs Ati Mobility Radeon HD 4670 512 gx623) i szybszy ram (ddr3 1066 MHZ vs ddr2 800Mhz). No i co tu począć ...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

Zgodzę się z przedmówcami. Posiadam laptopa, który kupiłem także pod kątem gier, bo będąc wtedy za granica i nie znając terminu powrotu nie zdecydowałem się na desktopa. Kupiłem Core2Duo T5500 z GF8400M GS, który w tamtym czasie był jednym z sensowniejszych rozwiązań (trochę mniej niż 2 lata temu) i dziad się szybko grzeje, przez co zdarza nieraz mi się podczas działania automatyczne wyłączenie. Upierdliwe szczególnie latem i nawet podstawka chłodząca niewiele pomaga. Rację ma też pisanie o matrycy. Błyszcząca to może i szpan, ale w działaniu niepraktyczna. Nawet więc jeśli sobie potwora sprawisz to rozglądaj od razu za podstawką chłodzącą bo będzie kiepsko jeśli nie będzie chłodno. A laptop na kolanach tak Ci sparzy nogi, że sam będziesz chciał mieć coś od spodu. Zimą może Ci podobnie jak PC robić za podgrzewacz rąk jeśli je przystawisz do wylotu ciepłego powietrza z obudowy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 08:12