Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Jak programować, tworzyć strony
Zwariowany

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Witam. Do tej pory jak coś pisałem w php to razem z html i plik wyglądał tak:

echo '<h1>'.$tekst.'</h1>';

itd itd

teraz chciałbym się dowiedzieć jak profesjonalnie powinień wyglądać duży serwis www pod względem źródłowym.

Gdzie powinien znajdować się html, gdzie php, gdzie mysql. 

Pozdrawiam i proszę o informacje ;]

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zwariowany

Ostrzeżenie: (20%)
X----

To mam teraz takie pytanie:

mam sposoby poprzez system funkcji i includów na zrobienie czystego pliku strukturalnego w którym się połapię. Czy może to być dla mnie lepsze rozwiązanie niż obiektowy?

+Quote Post
darko

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Zwariowany @ 5.01.2010, 15:56:18 ) *
To mam teraz takie pytanie:

mam sposoby poprzez system funkcji i includów na zrobienie czystego pliku strukturalnego w którym się połapię. Czy może to być dla mnie lepsze rozwiązanie niż obiektowy?

Połapiesz się, ale do pewnego czasu. Kiedy aplikacja zacznie się rozrastać, sam dojdziesz do wniosku, że wprowadzanie nawet niewielkich poprawek staje się koszmarem, a po pewnym czasie "przeczesywanie" setek linii kodu (napisanego kilka tygodni temu) w celu dokonania niewielkiej zmiany nie będzie należeć do najprzyjemniejszych rzeczy. Pomijając fakt, że często programując strukturalnie wprowadzenie zmian w jednym miejscu wiąże się z koniecznością modyfikowania kodu w piętnastu innych miejscach, do tego dochodzi jeszcze częste zjawisko niepotrzebnego klepania pięć razy tego samego kodu. Naprawdę warto pochylić się nieco nad obiektówką, żeby później nie przeżywać koszmarów po nocach związanych z konserwacją kodu.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:40