![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty
![]() @helion Książka polecana przez wszystkich dla początkujących, nie wiesz od czego zaczać to to jest jeden z lepszych wyborów ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dość odważna teoria. To tak jakbyś kupił samochód, który okazałby się uszkodzony - cieszyłbyś się, że możesz sobie przy nim pogrzebać i nauczyć się nieco mechaniki pojazdowej? Nie, bo kupując samochód mam inny cel niż naukę mechaniki pojazdowej - więc Twój przykład jest nietrafny. W przypadku nabycia książki, cel to nauczenie się danego języka/technologii (chyba że kupujesz dla samego czytania i uruchomienia przykładów), który można osiągnąć m. in. poprzez odpowiednie studiowanie listingów. Jeśli wiemy, że niektóre listingi mają błędy, to nijako zmuszeni jesteśmy do większej analizy każdego przykładowego kodu i musimy dać więcej od siebie. Przeczytałem trochę książek o programowaniu i nigdy nie miałem wielkich problemów z tym, że dany listing jest błędny lub niekompletny. Ale nie odbierajcie tego tak, że wg mnie im więcej błędów w listingach tym lepiej, bo to przegięcie w drugą stronę. Moim zdaniem umiarkowana liczba błędów w przykładach nie przeszkadza w "procesie" nauki, chociaż niekiedy powoduje mniejsze lub większe sfrustrowanie ![]() PS. oczywiście to jest tylko moje subiektywne odczucie. Koniec offtopicu z mojej strony ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 01:35 |