Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Strona na serwerze domowym, Czyli pomysł na upload
DreqX
post 25.12.2009, 20:19:34
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
tak sobie myślałem o czym by założyć stronę i wpadłem na stworzenie uploadu. Jednak chcę aby on stał u mnie w domu z 2 powodów: na jakiś serwerach wirtualnych itp. za dużo mnie to wyniesie, a po 2 w domu mam dyski o łącznej wielkości 3TB, a i tak ich nie wykorzystuję.

Poszukałem trochę o tym jak założyć stronę no serwerze domowym, ale nie wszystko wiem...
1. Co będzie lepsze Windows czy Linux? Mam Windowsa 7 i to by mi bardziej odpowiadało, lecz pewnie mniejsze wykorzystanie procesora będzie przez Linux itp.
2. Co będzie mi potrzebne do uruchomienia?
3. Czytałem, że potrzeba zew. IP, a ja mam wew. IP co trzeba zrobić?
4. Jeżeli już wszystko będzie działać to adresem do strony pewnie będzie mój adres IP, a jeżeli wykupię domenę .pl to jak ją odpowiednio podpiąć?

To chyba na razie tyle tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
jareeny
post 30.12.2009, 23:02:02
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Wybierz się do operatora i spytaj się co może Ci w takim przypadku zaproponować.

"wypchaj się, postawisz serwer, a może jeszcze przebijesz Rapida i mi łącza zapchasz!"
Polska.

Masz dyski o łącznej wielkości 3TB. A myślisz, że to będzie tak idealnie wszystko chodziło jak one nie są ze sobą RAIDem połączone? Po pierwsze to Ci będzie potrzebne dobre rozwiązanie techniczne, a nie "Mam 3TB w 10 dyskach, podłącze i zrobię upload". Jeżeli masz takie podejście to radzę sobie odpuścić.

--------------------
banan wszyscy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 29.06.2025 - 03:54