Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> problem z dostaniem się na kanał irc #php.pl
lysiu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć

Chciałem dzisiaj sobie na wejść na forumowy kanał i nie udało mi się połączyć z serwerem irc.php.pl. Znalazłem w google informację, że uruchomiliście server zastępczy pod webdice.pl. Jednak na tym serwerze brak jakichkolwiek kanałów.

Po co tak kombinujecie? Przecież jest serwer freenode dla opensource'owych projektów, można zarejestrować kanał #php.pl i po sprawie? Dostaniecie vhosty php.pl, jest chanserv, nickserv, memoserv... Jest nawet webchat freenode do tego.

Ten post edytował lysiu 26.12.2009, 02:28:48
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
lysiu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Rozumiem, że chcecie własny serwer, po prostu pierwszy pomysł jaki mi wpadł do głowy po kilku nie udanych próbach wejścia na ww adresy, był właśnie taki, by stworzyć kanał na freenode (którego np używa drupal, wordpress i inne (częściowa lista 'głównych' grup)) i ustawienić by irc.php.pl wskazywało na chat.eu.freenode.net (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Oczywiście własny serwer to same plusy, brak splitów i tak dalej.

W każdym razie, dziękuję za wyjaśnienia i życzę miłych wakacji :-)

EDIT:

Cytat
Nie interesują mnie żadne freenody, darmowe hostingi i serwery, których administratorów nie znam osobiście.

Nie wiem czy wiesz, że Free w nazwie Freenode nie odnosi się do darmowego serwera, tylko do 'Free and Open Source Software', a kanał #php.pl kwalifikował by się do kategorii 'FOSS support groups' wg policy/primary channels/punkt 3 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował lysiu 26.12.2009, 02:39:05
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.10.2025 - 03:52