![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"PHP5. Programowanie z wykorzystaniem Symfony, CakePHP, Zend Framework"
Autorzy: Tomasz Skaraczyński, Andrzej Zoła. (IMG:http://helion.pl/okladki/326x466/php5sy.jpg) Opis: http://helion.pl/ksiazki/php5sy.htm Ciekawy jestem Waszej opinii dotyczącej w/w pozycji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2009 Skąd: wwa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja wypowiem sie jako mlody adept.mianowicie zaczynam jakies pojecie miec na temat strukturalnego programowania w php i chcialbym nauczyc sie czegos wiecej o oop wlasnie.kilkukrotnie na tym forum doradzano mi , zeby po zapoznaniu sie z podstawami korzystac z frameworka, bo to wymusi na mnie trzymanie sie wzorcow i obiektowosc aplikacji. korzystam, ze wypowiedzial sie jeden z autorow.mialem ksiazke w rekach i do mnie nie trafia, aczkolwiek gdyby skupic sie bardziej na zagadnieniach oop na podstawie tylko jednego fw to byloby cos czego na rynku brakuje, bo duzo jest ludzi podobnych do mnie , czyli szukajacych ksiazek do nauki programowania.wg. mnie jesli ktos decyduje sie na pisanie profesjonalnych aplikacji z uzyciem frameworka, to jego wiedza jest na tyle rozlegla, ze poradzi sobie z manualem, a ksiazka, ktora opisuje na 360 stronach az 3 z nich ma nie do konca sprecyzowany target (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - bo w koncu skoro dokumentacja zf swoja objetoscia przewyzsza kilka podobnych pozycji, to jak mozna cos zaawansowanego ujac w dajmy na to 150-ciu stronach?
podjudzam troche i offtopuje, ale moze zaowocuje to solidna, w pelni polska publikacja o torzeniu PROFESJONALNYCH aplikacji po stronie serwera, z uzyciem programowania obiektowego i frameworka-tak zeby dosyc szeroko ujac implementacje jakiegos wazniejszego zagadnienia na jednym przykladzie, ktory jest rozwijany w trakcie czytania ksiazki i jednoczesnie (bez belgotu) analizowany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam i przepraszam za OT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 20:57 |