![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam przedziwny problem... Na stronie potrzebowałam formularza, więc wyszukałam w internecie jak najbardziej wiarygodny (znaczy taki z dużą ilością dobrych opinii, bo na PHP nie znam się prawie wcale, jestem na etapie zmiennych...), który wygląda tak:
Problemem jest to, że formularz wysyła tylko niektóre wiadomości, nie wiem, na jakiej zasadzie je wybierając. Wiadomości ode mnie dochodzą, prosiłam też kilka innych osób, by wysłały test i ich wiadomości też doszły. A tymczasem inni skarżą się, ze ich nie dochodzą. Czego to jest wina? Kodu? Bardzo bym prosiła o jakąś małą pomoc, bo dostaję już tu białej gorączki. Jeśli ktoś ma jakiś lepszy gotowiec, też chętnie zobaczę... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ to operator tłumienia błędów, jeśli funkcja mail zwróci jakiś komunikat błędu to bez tego operatora zobaczymy ten komunikat (jeśli oczywiście błąd wystąpił) i będzie mogli wyciągnąć jakieś wnioski
![]() A dostęp do serwera poczty przez SMTP to nic innego jak założenie np. poczty na wp i skonfigurowanie outlooka (lub innego programu tego typu): http://poczta.wp.pl/autoryzacja/czytnik.html?cz=oe Masz tam serwer poczty wychodzącej, przychodzącej, login, hasło etc ![]() Klasa phpmailer to taki outlook expres można powiedzieć ![]() Oczywiście nie musisz się ograniczać do darmowego serwera poczty, gdzie na pewno są ograniczenia odnośnie liczby wysłanych maili czy ich rozmiaru, dziś z tego co się orientuję prawie każdy hosting daje też serwer pocztowy z możliwością założenia iluś tam kont czy adresów mailowych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:58 |