![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"PHP5. Programowanie z wykorzystaniem Symfony, CakePHP, Zend Framework"
Autorzy: Tomasz Skaraczyński, Andrzej Zoła. (IMG:http://helion.pl/okladki/326x466/php5sy.jpg) Opis: http://helion.pl/ksiazki/php5sy.htm Ciekawy jestem Waszej opinii dotyczącej w/w pozycji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeden z autorów kiedy studiowałem prowadził ćwiczenia z programowania. Na szczęście nie w mojej grupie.
A pamiętam go doskonale bo próbował mi wmówić, że programowanie obiektowe w obszarze aplikacji WWW jest pozbawione sensu. Poza tym książka jest spóźniona o jakieś dwa lata. Lepiej poczytać aktualne materiały angielskojęzyczne. Ten post edytował mike 15.12.2009, 20:43:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krytyka to bardzo ważna rzecz. Dzięki krytyce ze strony studentów zajęcia co roku ewoluują w coś nowego. Czy jednak zawsze jest zasadna ? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Jeden z autorów kiedy studiowałem prowadził ćwiczenia z programowania. Na szczęście nie w mojej grupie. A pamiętam go doskonale bo próbował mi wmówić, że programowanie obiektowe w obszarze aplikacji WWW jest pozbawione sensu. Który to z nas był tak okrutny, że próbował Panu wmówić takie rzeczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie był Pan na zajęciach ale na szczęście Pan pamięta. Ja już nie mam tej pamięci co kiedyś dlatego postanowiłem zapytać czy być może nie była to opinia pod tytułem "PHP4 nie ma zbyt wiele wspólnego z programowaniem obiektowym w dobrym wydaniu (w domyśle w porównaniu do innych możliwych technologii)". Do tego przestępstwa chętnie się przyznam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Proponuje żeby skupić się na ocenie merytorycznej książki, a nie personalnej bo chyba nie o to chodzi (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Za wszystkie merytoryczne recenzje bardzo dziękuję. Obiecuję wyciągnąć wnioski na przyszłość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Który to z nas był tak okrutny, że próbował Panu wmówić takie rzeczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie był Pan na zajęciach ale na szczęście Pan pamięta. Ja już nie mam tej pamięci co kiedyś dlatego postanowiłem zapytać czy być może nie była to opinia pod tytułem "PHP4 nie ma zbyt wiele wspólnego z programowaniem obiektowym w dobrym wydaniu (w domyśle w porównaniu do innych możliwych technologii)". Do tego przestępstwa chętnie się przyznam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Skąd Pan wiedział, że o Pana chodziło? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Rozmowa na korytarzu jakich setki. Poza tym nie trzeba chodzić na konkretne zajęcia żeby porozmawiać z prowadzącym, prawda? I nie, nie była to rozmowa o PHP4. Rozmawialiśmy o PHP5. No ale to było dawno. Mogło się dużo zmienić, prawda. Proponuje żeby skupić się na ocenie merytorycznej książki, a nie personalnej bo chyba nie o to chodzi (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Za wszystkie merytoryczne recenzje bardzo dziękuję. Obiecuję wyciągnąć wnioski na przyszłość. Jeśli ma się obraz pewnej osoby w pamięci a niesmak pozostaje to po co sięgać do książki? Tym bardziej, że nie jestem jej adresatem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozmawialiśmy o PHP5. No ale to było dawno. Mogło się dużo zmienić, prawda. Pana wersja zdarzeń, która nie ma nic wspólnego z publikacją (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A zmieniło się owszem sporo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli ma się obraz pewnej osoby w pamięci a niesmak pozostaje to po co sięgać do książki? Tym bardziej, że nie jestem jej adresatem. Jeżeli nie przeczytało się książki to po co wypowiadać się na jej temat? Tym bardziej, że nie jest się jej adresatem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ogólnie pozwoli Pan, że w tym miejscu urwę dyskusję. Nie zależy mi na tym, żeby się z kimkolwiek szturchać a znając życie i specyfikę forów zaraz wyjdzie niezły spam. Proszę się nie obrażać, że nie odpowiem na następnego posta ponieważ uważam, że niczemu to nie służy. Życzę dalszych sukcesów w pracy a za krytykę się nie obrażam... o ile skupi się Pan na tym co Pan czyta a nie na tym z kim Pan kiedyś na korytarzu, przy tłumie osób (czy jak to tam było) w 10 minutowej przerwie między zajęciami... rozmawiał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeszcze raz sukcesów. P.S. Na szczęście w mojej pamięci pozostał Pan jako bardzo dobry student, więc mogę z czystą przyjemnością odpowiedzieć mimo, że robi się niesmak (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Przepraszam za drobny żart. Ten post edytował skarat 15.12.2009, 20:01:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:54 |