![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, zainstalowałem sobie symfony i stworzyłem projekt, schemat a teraz chce wygenerować sql ze schematu. Piszę więc:
php symfony propel:build-sql Po czym wypisuje mi: There are no tasks defined in the "propel" namespace. Wyszukałem w sieci, aby zmienić linijkę w ProjectConfiguration.class.php na taką: $this->enableAllPluginsExcept(array('sfDoctrinePlugin')); Ale to nie pomaga. Nadal wyświetla to samo. Korzystam z tego poradnika, mam wersje 1.4.1 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzy schemat na podstawie istniejacej bazy, nie nalezy uzywac tego polecenia - przynajmniej w symfony 1.2 z zainstalowanym sfGuardPlugin tworzylo pliki modeli sfGuardPlugin tam gdzie inne modele zamiast w oddzielnym folderze, tzn. po zainstalowaniu sfGuardPlugin byly wygenerowane modele w sfGuardPlugin w oddzielnym folderze, a po zbudowaniu schematu te same pliki byly tworzone w miejsce gdzie inne modele, co bylo bez sensu i potem przy tworzeniu zapytan byly rozne cuda i bledy. Wydajesz polecenie:
To ci zbuduje modele, formularze itd. - wszystko co trzeba na podstawie stworzonego przez ciebie schematu. Poza tym polecam Doctrine, w Symfony 2 Propel zostanie najprawdopodobniej calkowicie usuniety. Ten post edytował wiewiorek 15.12.2009, 12:29:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:07 |