![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Muszę zrobić wyszukiwanie z wieloma kryteriami, o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam formularz z polami: IMIE, NAZWISKO, ULICA, Nr DOMU, Nr LOKALU, MIEJSCOWOSC użytkownik może wypełnić dowolną ilość pól, a ja musze to połączyć ANDem i wyszukać w bazie (dla ułatwienie w jednej tabeli). Może ktoś pomoże i podpowie jak to zrobić i ulokować w modeli i controlerze? Pozdrawiam Hornet |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Peter, ja naprawdę wiem jak wyglądają wyrażenia warunkowe, jak zastosować IF !, wiem także jak bym to napisał gdybym pisał w samym PHP, ale proszę zerknij na kod który załączyłem do postu powyżej.
Podałem tam składnie zapytania z wykorzystaniem ZEND_DB_SELECT, i nie wiem jak w tym przypadku zastosować wyrażenia warunkowe. Jeśli ty wiesz jak zrobić takie warunkowe zapytanie w ZEND_DB to napisz proszę przykład uwzględniając mój kawałek kodu! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:54 |