![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam nauke C, więc nie dziwcie się, że pytanie jest takie proste:)
Mam liste danych osobowych kilku osób (tzn. imie i nazwisko). W jaki sposób zrobić aby po kolei wyświetlał mi te dane? Nie wiem nawet w czym mam to zapisać (tablica, struktura?). Kurcze, dopiero teraz sobie uświadamiam, jakie php jest proste w porównaniu do C |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod int wstaw(int/* numer w tablicy*/, char *, char */* imie i nazwisko*/); [/quote]
nie bardzo rozumiem. Jeżeli do takiej funkcji wstawiałbym imie i nazwisko, to też musiałbym tą funkcje wywoływać z parametrami tyle razy ile mam osób, a mi chodzi o to, żeby do tej funkcji automatycznie zostały wstawione parametry, które są gdzieś zapisane (no właśnie, w czym mam je zapisać, może w tablicy?). Np. użyć funkcji for która wykonywałaby się tyle razy ile jest osób, a w ciele for byłaby funkcja wstaw, która automatycznie dodawałaby parametry tych osób. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 21:48 |