![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewną zagwostkę. Powiedzmy, że mam taki tekst:
Jakie wyrażenie zastosować, by zostawić tylko 1/2/3/4/X linki w tym tekście, a pozostałe zlikwidować i zostawić tylko tekst pomiędzy <a></a> ? Oczywiście przyjmując, że:
Czyli np dla "pseudofunkcji" zostaw_linki(2) efekt (dla tekstu powyżej) byłby:
Ten post edytował barat 8.12.2009, 10:11:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_replace_callback - użyj tej słusznej funkcji, wyrażenie regularne daj uniwersalne na cały link, jako callback zastosuj funkcję "sterownik" która musisz napisac (najlepiej obiektowo) i musisz zliczać wystąpienia danego wyrażenia, a potem wewnątrz zdecydować co chcesz zrobić/zwrócić bądź przekierować na inną funkcję - masz drobne przykłady w manualu tam gdzie podałem link
pozdro... ps. niektórzy słabo szukają więc od razu daję jeszcze link (choć jest on też na podanej wyżej stronie): callback - masz tam przykłady wywoływania funkcji, także obiektowych - jako, że nie jestem zwolenikiem klas statycznych choć czasem się przydają od razu zacytuję: Cytat // Type 3: Object method call $obj = new MyClass(); call_user_func(array($obj, 'myCallbackMethod')); Ten post edytował zegarek84 8.12.2009, 11:56:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:26 |