![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 3 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taką funkcję i chciałbym zapisać ją bardziej profesjonalnie. Do tego chciałem zmienić połącznie z bazą na mysqli, ale pojawia się problem z mysql_fetch_array. Jak zastąpić echo jakimś sensownym responsem ?
Będę wdzięczny za rady i uwagi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a. Zależy mi na tym, żeby funkcja była obiektowa. 1. Zrób najpierw klasę, a później przepisz w/w f-cję jako metodę stworzonej klasy 2. Jaki sens ma to: function display($section) { global $section; (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Albo przekazujesz parametr do funkcji, albo czynisz zmienną $section globalną w ciele funkcji, ale nie jedno i drugie, bo to nie ma sensu. W tym momencie w funkcji nadpisujesz przekazany parametr wartością zmiennej $section z zewnątrz funkcji (sic!), a pewnie nie o to chodziło. // edit Jednak lepiej będzie zwracać z funkcji określone wartości niż bezpośrednio wypluwać za pomocą echo czy print Ten post edytował darko 6.12.2009, 21:37:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:46 |