![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio wpadlem na (glupi) pomysl, aby posmarowac swieza pasta termoprzewodzaca procesor karty graficznej. Od tego momentu gdy wlaczam komputer, to zanim pojawi sie logo windowsa, mam caly ekran w plywajacych kolorach tenczy, trwa to okolo 2 sekund i wszystko jakby wracalo do normy, pojawia sie logo windowas, windows odpala, gry chodza normalnie bez jakichkolwiek przebarwien itp. Karta sie nie nagrzewa, poniewaz po wzmozonej pracy grafiki, wylaczylem kompa i dotknelem palcem okolice procesora karty graf i byl cieply, ale nie goracy. Takze teraz juz nie wiem co jest, czy jakies spiecie, czy cos? Ale jesli bylo by spiecie to karta albo by sie przegrzewala, albo juz dawno odmowila by posluszenstwa. Doradzcie... Karta to stary GeCube Radeon 9600 pro. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Wydaje mi sie ze problem pojawia sie wtedy, gdy karta przechodzi z trybu vga na ten tryb ustawiony w windowsie, wtedy wlasnie sa te cyrki (tuz przed logo windows), czyli moze faktycznie sie rozgrzewa? Tak, za dużo pasty = długie "rozgrzewanie". Nic Ci się nie popali, pasta z czasem się skruszy i efekt tęczy zniknie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, za dużo pasty = długie "rozgrzewanie". Nic Ci się nie popali, pasta z czasem się skruszy i efekt tęczy zniknie. Ok dzieki Wam za odpowiedzi i pomoc, obys mial racje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obys mial racje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Miała jeśli się nie mylę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To ja mam pytanie. Czyli karta graficzna musi mieć jakąś tam temperature? Teoretycznie, jesli wystawiłbym kompa na balkon dzisiaj i go spróbował włączyć przy niskiej temperaturze, może się coś zepsuć? |
|
|
![]()
|
|
Miała jeśli się nie mylę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To ja mam pytanie. Czyli karta graficzna musi mieć jakąś tam temperature? Teoretycznie, jesli wystawiłbym kompa na balkon dzisiaj i go spróbował włączyć przy niskiej temperaturze, może się coś zepsuć? Faktycznie sprawdzilem, to kobieta, wiec przepraszam za pomylke (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co do twojego pytania, to teraz mamy niskie temperatury, wiec na tak wychlodony komputer podczas rozgrzewania moze osadzic sie lekka "rosa" wiec chyba nie jest to dobry pomysl :/ Ale to tylko moje zdanie, wiec nie wiem jak jest w rzeczywistosci. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 04:36 |