![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2009 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie
Otóż chciałbym ustawić obrazek w prawym dolnym rogu diva za pomocą atrybutu "background". Proszę o podpowiedź, próbowałem ze "scroll", "background-position" niestety obrazek był oddalony od krawędzi prawej jak i dolnej. To przesunięcie jest zapewne spowodowane divem o id "maincontainer" w którym chce wstawić to tło (zawiera "margin"). Jak zrobić aby tło było dokładnie w rogu? Pozdrawiam Maxior Ten post edytował Maksior 6.12.2009, 17:13:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli moge cos zasugerowac leciutko offtopowo to zmien na
<!DOCTYPE html> zamiast pseudo xhtml, bo masz tak zwana zupe z tagów. w sumie poszukam tego linku do jednego artykulu, ale uzywanie xhtmla aktualnie jest bezcelowe. internet explorer i inne przegladarki zle interpetruja bo masz content="text/html co jest bledem. xhtml to nie jest html z x na przedzie. xhtml to typ aplikacji. a jak zmienisz na aplikacje content, to z kolei ie 7 i w dol nie beda potrafily odtworzyc twojej strony (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) no i xhtml1.0 sam w sobie jest troszke bezcelowy skoro masz juz 1.1 poprawiony. a to ze walidator ci to przepusci to normalne. sa programy ktore wymuszaja interpretacje jako xhtml i uwierz ze zaden nie przepusci go z content="text/html. pozdrawiam i mam nadzieje, ze flameu nie wywolam. masz poczytaj sobie wieczorem: http://pl.wikipedia.org/wiki/XHTML Ten post edytował zarthum 6.12.2009, 18:14:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 21:37 |