![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Importuję dane z pliku csv do bazy danych. Skrypt wygląda tak:
Skrypt działa bardzo dobrze. Chciałbym żeby rekordy które wgrywam o jakimś ID zastępowały rekordy które są już w bazie z takim samym ID. Ten post edytował Cromwell 30.11.2009, 16:12:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, całe zapytanie wygląda tak:
Zmieniłem w nim wartości na liczby, gdyż po prostu nie mogę ich pokazać publicznie (wewnątrz zapytania po przecinkach dodałem jeszcze dwie spacje, aby się ładnie wyświetliło tutaj). Same wartości na pewno wchodzą do bazy dobrze, gdyż skryptem, który umieściłem w pierwszym poście dodawałem dokładnie te same rekordy. Zapytanie ma prawo się nie wykonać, jeśli w bazie danych nie ma danego rekordu. Jednak wtedy skrypt powinien zejść niżej i wykonać to drugie. To, które jest identyczne jak to z pierwszego postu. Może chodzi o to, że jeśli skrypt nie wykona zapytania, to już dalej nie robi tylko raz jeszcze zaczyna od foreach z nową wartością? EDIT Jak usunąłem fragment, który informował o błędzie w pierwszym zapytaniu, wtedy skrypt niby cały poszedł, dostałem info, że rekordy zostały dodane poprawnie, jednak w bazie ich nie ma. Ten post edytował Cromwell 1.12.2009, 12:07:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 13:33 |