![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam skrypt (poniżej) wyszukiwarki. Wyszukiwarka ma szukać danych z dwóch tabel. Skrypt zachowuje się poprawnie (zgodnie z oczekiwaniami) jeśli przeszukuję tylko jedną tabelę. Przy moich wielokrotnych próbach dodania do zapytania drugiej tabeli albo wyświetla mi : "Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /search2.php on line 83" albo nie wyszukuje niczego, albo wyświetla zawartość wszystkich pól tabel (klienci i detale).
Proszę o sugestie jak powinno wyglądać to nieszczęsne zapytanie, a może wogóle w całym kodzie coś pokręciłam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe łączy się w ten sposob dwóch tabel:
ale tak
zamiast LEFT OUTER JOIN możesz użyć RIGHT OUTER JOIN, wszystko zależy od tego w której kolumnie możesz mieć wartości NULL i co ma być wyswietlane. A co do kodu PHP to mądrzejsi koledzy się wypowiedzą(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 08:12 |