![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2009 Skąd: zakopane hej! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce skorzystac z funkcj w PHP poniewaz korszytałem z javascriptowj jednak musiałem zmienna przesyłac spowrotem do php(cookies, form get i post, hidden input itd). Bardzo prosze o pomoc poniewaz dale to nie dziala .
a pozniej korzystam ze zmiennej: <a href="#" onclick="fupdateProduct(<?=$zmienna?>); return false;">[save]</a> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2009 Skąd: zakopane hej! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce tylko zrobic dynamiczne wywołanie w liscie rozwijanej "SELECT" za pomoca eventa "OnClicick()" tak ze po wybraniu powiedzmy napisu "kategoria 2" zmiennej globalnej "zmienna" przypisywało wartość "value" z "SELECT" a na koncu korzystało z funckji javascript'owej "fupdateProduct" w innym pliku. Tylko mam problem z wywołaniem funckji PHP'owej wlasnie. javacsriptowa dziala ale lepiej by było w php bo nie musiałbym przesyłac znowu zmiennej. Nie wiem czy to lepiej czy nie poniewaz kod php jest wykonywany na serwerze wiec z teg co mi wiadomo lepiej by było w javacript ale łatwiej jest w php. Mysle ze chyba wyjasniłem problem. Głownie nie chce mi dzialac wywołanie funkcji. a co do błedó na konsoli to nie bardzo pomoge ;]
P.S. Najlepiej to by było wyciagnąć zawartość z SELECT'a z wartosci NAME zaznaczonej w PHP i umiesic w funkcji "fUpdate()" tylko nie wiem czy sie da. w javascript sie da za pomoca ale znowu trzeba przesyłać do PHP zmienną ! Ten post edytował poorman 30.11.2009, 04:19:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:47 |