![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2002 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Był już Humor były inne ciekawe temanty w Hydeparku, ale nie było jeszcze ciekawych zadan logicznych i matematycznych. Podejrzewam ze wiekszosc programistów lubi ciekawe łamigłówki i zadania. Zakładam ten temat bo sam to lubie. Bardzo prosze o pisanie ciekawych zadanek i odpowiadanie na poprzednie. Może zaczne (zadanie 3 klasa liceum co ciekawe przedmiot: przedsiebiorczosc- fajne zadanko)oto treść: [LIST] Mam 2 razy tyle lat co ty miałeś, jak ja miałem tyle lat co ty teraz. Razem mamy 63 lata. Ile lat ma każdy z nas?[LIST] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cholera stary, ale zadałeś zadanie !!!
Dobra daję odpowiedż: 30 minut Odrazu daję odpowiedź: 1 tura: wychodzi 4 logików. Czas: 5 minut. Ilość osób: 27. 2 tura: wychodzi 3 logików (ci z czerwonymi kropkami) Czas: 10 minut. Ilośc osób: 24. 3 tura: nikt nie wychodzi (nie ma poczwórnych) Czas: 15 minut. Ilośc osób: 24. 4 tura: wychodzi 5 osób (a wśród nich ta "co najmniej jedna osoba") Czas: 20 minut. ilość osób 19. 5 tura: ze swoją grupą (6 osobową) wychodzi Schwarzenegger, a że laska widzi, że zostało 5 osób z jakimś kolorem to ona i jej grupa (6 osobowa) też wychodzi "MOŻE BYĆ ODWROTNIE". Wychodzi więc 12 osób (2 grupy po 6 osóB). Czas: 25 minut. Ilość osób: 7. 6 tura: teraz wychodzi ostatnia grupa (7 osobowa) Czas: 30 minut. Ilość osób: 0 Moim zdaniem nie ma innej możliwości. Bo musi być na końcu grupa bez laski i mięśniaka. A pisząc na podstawie twoich wskazówek tylko tak wychodzi. A propos: Ile rozwiązywałeś to zadanie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? CZEKAM NA WERDYKT !!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:24 |