![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie, interesuje mnie jedno. Ile można maksymalnie dodać kolumn do tablicy w mysql? Interesuje mnie to, bo możliwe, że będę potrzebował około 100-150 =D. Jeśli taka ilość jest możliwa to też chciałbym wiedzieć czy taka ilość może jakoś wpłynąć na pracę strony. Zdaję sobie sprawę z tego, że może spowolnić lekko wczytywanie się strony, ale ja np chcę w tych tabelach umieszczać tylko i wyłącznie cyferki. Potrzebne mi to będzie po prostu do pewnych statystyk.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Teraz 78x4 no jakoś chyba nie bardzo to widzę, A nie łaska rozbić to na dwie tabele? Pierwsza: id_mapy nazwa_mapy co_tam_jeszcze_potrzeba Druga: id_drugiej id_mapy grana_ile_razy zwyciestwa remisy porazki Bo jak Ci dojdzie kolejne 70 map to co, tak będziesz dziergał następne 280 kolumn w jednej tabeli? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo jak Ci dojdzie kolejne 70 map to co, tak będziesz dziergał następne 280 kolumn w jednej tabeli? No właśnie tego będę chciał uniknąć za wszelką cenę, bo Soldat jest wciąż rozwijany i z każdą aktualizacją dochodzą nowe mapy. I teraz jak tak patrze na wasze sugestie tabel to chyba będzie fajnie to tak rozbić na trzy jak fifi209 przedstawił. Jeszcze jedno pytanie, czy tutaj to będą relację tabel? Tzn chodzi mi o klucze obce, bo właśnie ostatnimi dniami czytałem książkę"Ćwiczenia praktyczne SQL" Marcina Lisa i tam właśnie było coś bardzo podobnego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:19 |