Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Auto upload na ImageShack
Kredka29

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, poszukuję jakiegoś skrypty, który umożliwi użytkownikom mojej strony upload na imageshack.
Tzn. byłoby u mnie pole typu file i po kliknięciu wyślij, wraz z innymi danymi powinien wysyłać się formularz.
A do mnie nie docierałaby ścieżka z ich dysku, tylko link do tego pliku z np. imageshack.

Jest taka możliwość?

Ten post edytował Kredka29 26.11.2009, 14:14:05
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Blame

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ale czego w tym nie rozumiesz? Przecież nie dość że nie jest to trudne to jeszcze jest opisane. No ale niech stracę, wyjaśnię nieco:
Pierwsza część kodu zawiera funkcje odpowiedzialne za kolejno: rozpoznanie mime obrazka i przesłanie takowego do IS. To wszystko domyślnie powinniśmy umieścić w tym samym pliku z rozszerzeniem .php w którym będziemy mieć formularz uploadu.
Druga części kodu to w/w formularz. Pozwolę sobie zacytować (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
  1. <html>
  2. <?php if(!isset($_POST['sub'])){ ?>
  3. <form method="post" enctype="multipart/form-data" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
  4. Enter path to file: <input type="text" name="test" /><br />
  5. <input type="submit" name="sub" />
  6. </form>
  7. <?php } else {
  8. echo imageshackUpload($_POST['test']);
  9. }?>
  10. </html>

Z kolei ten kod sprawdza czy formularz nie został już wysłany, jeśli nie to wyświetla pole tekstowe, w którym musimy wpisać ścieżkę do naszego obrazka. Po wciśnięciu przycisku skrypt przechodzi do wspomnianych wyżej funkcji i tyle.

PS. Jeśli chcesz mieć możliwość wybrania sobie obrazka z dysku to możesz spróbować zmienić input type z "text" na "file" chociaż nie jestem pewny czy w tedy skrypt zadziała.

Ten post edytował Blame 26.11.2009, 15:26:20
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 23:50