![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio zainteresowałem się Drupalem, brakuje mi jednak miejsca do wymiany poglądów z innymi Drupalowcami, szukania odpowiedzi na pytania itp. Na tym forum pojawiają się posty na temat Drupala, ale pojawiają się one w jednym worku razem z innymi postami dotyczącymi PHP.
Mam zatem propozycję czy nie warto by było utworzyć osobnego działu Drupal? Myślę, że dość dużo ludzi jest zainteresowanych tym tematem, a stworzenie działu uporządkowałoby dyskusję. Nie wiem czy udało mi się dobrze zaargumentować powstanie nowego działu, ale dla mnie byłaby to rewelacja i świetne miejsce do dyskusji z innymi Drupalowcami. Proszę o opinię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Cytat Sry to co napisales dotyczy takze framework'ow wiec..... Ba... Nie tylko frameworków i cms-ów, ale każdego możliwego kawałka kodu, który ma więcej niż 1 wersję dostępna publicznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pisałeś o cms, to i porównanie o to oparłe, ale nie znaczy to, że tylko tego działu to tyczy. Jestem przeciwko zbytniemu rozdrobnieniu działów, bo dojdziemy do absurdu gdy trudno będzie temat przyporządkować w pewnym momencie. Bo gdzie umieścisz temat tyczący jednocześnie kilku. Przykład? Problem powstający obsługi google maps w jquery (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Gdzie go wciśniesz? Teraz pchasz po prostu do "Po stronie przeglądarki" i odpowiedni tag wyjaśnia sprawę. Choć równie dobrze mógłbyś go pchnąć dalej do JavaScript bo oba są nim przecież. Zapewne jednak problem będzie banalny i ostatecznie wyląduje w Przedszkolu.Teraz pomyśl ile moderator musiałby dziennie siedzieć by sprawdzić wszystkie nowe wątki czy są tam gdzie trzeba. To nie byłoby na pewno kilka minut, bo pewne z przedszkola są czasem przepychane z racji trudności problemu do innych, lepiej odpowiadających. Jako user spójrz czasem od strony administracji. ja nie widzę by się obijali, więc uszanuj choć trochę ich czas i wysiłek oraz przede wszystkim pomyśl czy rozwiązanie jakie chcesz przepchnąć naprawdę da korzyści na tyle duże, żeby opłacało się to wprowadzać. Jak dla mnie nie są one adekwatne do wkładanego wysiłku. Od tego są fora specjalistyczne by tam szukać rozwiązań w pierwszej kolejności. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:47 |