![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio zainteresowałem się Drupalem, brakuje mi jednak miejsca do wymiany poglądów z innymi Drupalowcami, szukania odpowiedzi na pytania itp. Na tym forum pojawiają się posty na temat Drupala, ale pojawiają się one w jednym worku razem z innymi postami dotyczącymi PHP.
Mam zatem propozycję czy nie warto by było utworzyć osobnego działu Drupal? Myślę, że dość dużo ludzi jest zainteresowanych tym tematem, a stworzenie działu uporządkowałoby dyskusję. Nie wiem czy udało mi się dobrze zaargumentować powstanie nowego działu, ale dla mnie byłaby to rewelacja i świetne miejsce do dyskusji z innymi Drupalowcami. Proszę o opinię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Owszem... Są. Tyle że większość z nich wiąże się nie z drupalem jako projektem tylko "cholera... dlaczego ten programista napisał to tak, skoro można o wiele prościej i dlaczego mam się przez ten bajzel przegryzać by dokopać w końcu do tego co chcę" Zauważ, że drupal to pewien szkielet, do którego Ty jako programista się musisz przystosować. Tak więc jedynym prawdziwym problemem jest poznanie architektury i systemu komunikatów tego cms by móc pisać własne wtyczki, moduły lub przerabiać istniejące. Reszta to "zwykłe" programowanie. Czy jest więc sens zakładania osobnego działu tylko po to, by wymienić informacjami na temat: "do wersji X.X było tak, a od X.X+1 trzeba tak" lub "bo twórca modułu Y robi to niestandardowo poprzez Z". A do tego by się tylko ów dział sprowadzał w 95% przypadków. Pozostałe 5% to problemy z instalacją Sry to co napisales dotyczy takze framework'ow wiec..... Ja tam nie podwazam polityki forum, jednak moja opinia jest jaka jest i jej nie zmienie. Jak dla mnie lepiej by bylo jakby dzial frameworki byl podzielony na odpowiedni podgrupy, zf,sf,kohana,CI,cake,prado,agavi etc... A czemu tak sadze bo wyszukiwarka czesto mnie zawiodla i musialem sam szukac recznie lub poprzez google, jesli ktos ma problem z kohana szuka w dziale kohana gdzie latwiej jest znalesc nawet infomacje recznie, niz przebijac sie przez setki tematow nie zwiazanych z K lecz z innymi fw. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jak dla mnie lepiej by bylo jakby dzial frameworki byl podzielony na odpowiedni podgrupy, zf,sf,kohana,CI,cake,prado,agavi etc... I dalej w takim razie by należało (różne wersje, dość znaczne różnice w działaniu): Kohana v2, Kohana v3, Symfony 1.0, Symfony 1.2... Po co? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:35 |