Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z logowaniem do systemu
Czesław
post 23.11.2009, 22:06:48
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam! Od razu chciałbym zaznaczyc że jestem raczej mało zaawansowanym użytkownikiem więc prosiłbym o wyrozumiałośc :-)

Tworzę właśnie wirtualny system obsługi pracownika, który opiera się na Bazie Danych w phpMyAdmin, ma on między innymi wyślwietlac takie rzeczy jak miesięczne wynagrodzenie, grafik pracy, dane pracownika itp. W sumie to te rzeczy już mam zrobione i teraz mam problem z logowaniem, bo to ma wyglądac tak, że stroną początkową ma byc panel logowania i wewnątrz strony mają się wyświetlac wyżej wymienione informacje tej osoby która się zalogowała... Jak napisac taki skrypt, no i jak zrobic żeby on był przestrzegany dla tego konkretnego pracownika przez każdą podstronę??

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi!!
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Czesław
post 25.11.2009, 23:36:25
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dzięki bardzo smile.gif

Teraz miałbym jeszcze jedno pytanie odnośnie tych sesji. Zalogowałem się i teraz dajmy na to przykład przechodzę ręcznie w podstronę wynagrodzenie.php, z tego co zrozumiałem czytając o tych sesjach to na tej podstronie też umieszczam session_start() questionmark.gif. Powiedzmy że strona ma taki układ:

<html>
<head>
...
...
...

<?php

zapytania sql...
wywołanie z bazy danych SELECT Pracownik_Nick, Pracownik_Imie .... ble ble ble FROM PRACOWNIK (i teraz chciałbym zrobic tak: )
WHERE Pracownik_Nick = login z zapamiętanej sesji

Co i gdzie musiałbym umieścic odnosząc się do tej sesji?? Bo resztę podstron systemu mam analogicznie do tej tylko inne zapytania więc już bym sobie poradził do końca z tym całym bałaganem...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.06.2025 - 10:42