![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
trochę dziwny problem, ale wciąż nie mogę znaleźć rozwiązania. Mianowicie chodzi o zmienne flashVars przekazywane do galerii flash. W zależności od strony, przekazuję zmienną z nazwą galerii. Wszystko jest spoko w operze i w IE, natomiast FF przechwytuje zmienną, ale nie podmienia jej przy zmianie strony. Dopiero po odświeżeniu z pominięciem Cache'a jest w stanie ją wczytać. Moje pomysły: 1. Wymusić nie cache'owanie 2. Zrobić to samo nagłówkami w PHP:
3. Strzelić z nerwów w klawiaturę: - nie pomogło Macie jakieś sugestie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Kod flasha: {tpl:flash_gal_category} - tutaj jest nazwa zmiennej
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki varez za odpowiedz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Co do swfObject - rzeczywiście bardzo fajny skrypt. Wkłada content zawsze poprawnie (bynajmniej na moich testowych przeglądarkach). Nie rozwiązał on jednak problemu. Za to przynajmniej dzięki niemu namierzyłem gdzie jest błąd:
Mianowicie chodzi o to, że gdy ustawię jako "window" wszystko jest w porządku, dla "opaque" i "transparent" nie widać zmiany. Co więcej, mam wrażenie, że problem nie tkwi w samym pliku flash i przekazywaniu zmiennej przez flashVars (przypomnę, że IE, Opera, Chrome, Safari radzą sobie z tym znakomicie) lecz gdzieś w renderowaniu flasha przez FF. Tak jakby nowy obiekt był przezroczysty... Parametr transparent muszę mieć, gdyż mam drop down menu nad zawartością... jakieś pomysły (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Może da się inaczej zrobić, żeby menu było nad zawartością flash, to by sie rozwiązał problem. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 20:10 |