![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić sobie progress bar w swoim uploadzie. Szukałem jednak sporo i nie znalazłem nic działającego. Może niektóre nie działają z powodu mojej miernej znajomości perl'a. Jednak zdaje mi się, iź postepuje zgodnie z instrukcjami.
Postanowiłem przykładowo skorzystać z Xupload. Zainstalowałem skrypt na serwie. jednak wyskakuje mi błąd 500 co do pliku znajdującego się w cgi-bin. Mój skrypt znajduje się tutaj http://www.rapidcar.pl/plik.html. Wiecie co robię źle, ewentualnie znacie może jakiś inny działający skrypt, najlepiej z jakąś instrukcją? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety coś ostatnio im nawaliła strona z dokumentacją i demem - tam było wszystko ładnie zaprezentowane.
HTML - przycisk: Kod <div id="fileUpload3"></div> Skrypt uploadify (jQuery): Kod $(document).ready(function() { $("#fileUpload3").fileUpload({ 'uploader': 'uploadify/uploader.swf', 'cancelImg': 'uploadify/cancel.png', 'method': 'post', 'script': 'uploadify/_upload.php', 'folder': 'files', 'fileDesc': 'Image Files', 'fileExt': '*.jpg;*.jpeg;*.gif;*.png', 'multi': true, 'auto': true, 'buttonText': 'Dodaj obrazek', 'sizeLimit': '5120000', 'onError': function(event, queueID, fileObj, errorObj) { alert('error'); } }); }); W dokumentacji masz opisane poszczególne pola, multi służy do blokowania opcji wyboru ilości plików, zaznaczenie jednego (false) lub kilku (true). sizeLimit określa maksymalną dopuszczalna wielkośc pliku (w przykładzie jest podane 5M) - choć jest to uzależnione od serwera jeżeli będzie miał 2M na plik, to Ci nie puści pliku 5M. Inne rozszerzenia znajdują się w dokumentacji (w PDF'ie) Skrypt PHP, uploadu plików (z wersji 1.6.2) Kod if (!empty($_FILES)) { $tempFile = $_FILES['Filedata']['tmp_name']; $targetPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $_GET['folder'] . '/'; $targetFile = str_replace('//','/',$targetPath) . $_FILES['Filedata']['name']; move_uploaded_file($tempFile,$targetFile); } echo '1'; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 17:11 |