![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam na stronie 2-etapowy (składający się z dwóch formularzy) upload obrazków. Pierwszy formularz ("Załaduj obrazek") wgrywa go na serwer, a dopiero drugi ("Zapisz zmiany") dodaje bądź uaktualnia rekord w bazie danych. W wyniku tego procesu nieuchronnie powstawać będą obrazki-"sieroty" (te, które zostały wgrane na serwer ale z jakichś powodów nie zapisano zmian). Jak to najlepiej rozwiązać? Przychodzi mi do głowy dodatkowe pole w tabeli z obrazkami: "potwierdzony" z domyślną wartością 0 i zmienianą na 1 w przypadku wysłania formularza "Zapisz zmiany". A następnie okresowe ręczne lub automatycznie usuwanie "sierot". Da się to jakoś sprytniej rozwiązać zachowując te 2 etapy dodawania obrazków, czy może tak być? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to tak samo jest u mnie. Tekstowe pola formularza podczas ładowania obrazka są jak najbardziej dostępne i można zaoszczędzić czas wypełniając je wtedy.
Też myślałem o sesji. Muszę pokombinować czy byłoby to wykonalne. Ten post edytował qrzysztof 21.11.2009, 23:05:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 05:40 |