Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][MySQL][PHP] Wyświetlenie wierszy wybranych checkboxem
okoolarnik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Możliwe, że nie umiem nazwać fachowo tego o co mi chodzi i dlatego nie udało mi się znaleźć odpowiedzi, co spowodowało, że piszę to pytanie:

Jednym zapytaniem SELECT wyświetlam dane z tabeli z bazy danych MySQL.

np.:

1. $zapytanie = "SELECT * FROM tabela";

potem w pętli WHILE listuję wiersze tabeli.

Jak mogę sprawić, by przy każdym wierszu wyświetlał się checkbox (tzn html'a akurat znam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) i po zaznaczeniu kilku checkboxów oraz kliknięciu w przycisk wysyłający formularz, skrypt listował mi tylko te wiersze z tabeli, które zaznaczyłem ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
okoolarnik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam coś takiego:

1.  
  2. <?php
  3. if(isset($_POST['action']))
  4. {
  5. echo '<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="1"><tbody><tr><td>id</td><td>numer</td><td>klient</td><td>produkt</td></tr>';
  6. $polaczenie=mysql_connect("localhost", "root", ""); mysql_select_db("baza", $polaczenie);
  7.  
  8. $tab = $_POST['lista'];
  9. foreach($tab as $klucz => $wartosc)
  10. $zapytanie[$klucz] = "SELECT * FROM zlecenia WHERE id='".$wartosc."'";
  11. $idzapytania[$klucz] = mysql_query($zapytanie[$klucz]) or die('<h1>Błąd nr 3.</h1><h3>Brak połączenia z bazą danych, lub tabela w bazie danych nie istnieje.');
  12. $wiersz[$klucz] = mysql_fetch_row($idzapytania[$klucz]);
  13. echo '<tr><td>'.$wiersz[$klucz][0].'</td><td>'.$wiersz[$klucz][1].'</td><td>'.$wiersz[$klucz][3].'</td><td>'.$wiersz[$klucz][18].'-'.$wiersz[$klucz][19].'-'.$wiersz[$klucz][20].'</td></tr>';
  14. echo '</table>';
  15.  
  16.  
  17.  
  18.  
  19. }
  20. else
  21. {
  22. echo '<form action="test.php" method="post"><table cellspacing="0" cellpadding="0" border="1"><tbody><tr><td> </td><td>id</td><td>numer</td><td>klient</td><td>produkt</td></tr>';
  23. $polaczenie=mysql_connect("localhost", "root", ""); mysql_select_db("baza", $polaczenie);
  24. $zapytanie="SELECT * FROM zlecenia";
  25. $idzapytania = mysql_query($zapytanie) or die('<h1>Błąd nr 3.</h1><h3>Brak połączenia z bazą danych, lub tabela w bazie danych nie istnieje.');
  26. while($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania))
  27. {
  28. echo '<tr><td><input type="checkbox" name="lista" value="'.$wiersz[0].'" /></td><td>'.$wiersz[0].'</td><td>'.$wiersz[1].'</td><td>'.$wiersz[3].'</td><td>'.$wiersz[18].'-'.$wiersz[19].'-'.$wiersz[20].'</td></tr>';
  29. }
  30. echo '</table><input type="hidden" value="1" name="action" /><input type="submit" value="pokaz" /></form>';
  31. }
  32.  
  33. ?>

Co robię źle, że wyświetla mi tylko ostatni wynik?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.10.2025 - 18:04