![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Proponuję dzisiaj udział w prostej sondzie.
Wielokrotny wybór. Sonda założona z ciekawości, jakie padną odpowiedzi. ps. proszę wpisywać propozycje innych odpowiedzi Ten post edytował darko 21.11.2009, 14:06:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Erix... Pewnie zwyczajowa formułka (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Co do punktów pomógł to mnie to ani ziębi, ani grzeje. Daje w pewien sposób pogląd na to, co ewentualnie może wiedzieć user, ale z mojej praktyki wiem, że nieraz jest to przesadzone, gdy ten sam użytkownik w jednym temacie może dostać po kilka takich punktów, choć przecież jeden by wystarczył. Bardziej moim zdaniem jest miarodajny stosunek pomógł do wszystkich postów. Im wyższy tym większa szansa na to, że user rzeczywiście ma wiedzę, która coś już sobą reprezentuje. Dla mnie taką granicą jest przy małej (tak do 500) ilości postów jakieś 10%, ale im więcej to spada ona ze względu na fakt, iż funkcjonalność nie była od początku. Dodatkowo myślę, że staż także w pewien sposób w połączeniem z ilością postów daje pewien wgląd. Mała liczba postów w dużym okresie i względnie dużo pomógł -> user mało aktywny, ale jak już napisze to z sensem. Dużo postów, mały okres czasu, takie sobie pomógł -> możliwe, że spamer. I tak dalej w kombinacjach. To ile ktoś potrafi naprawdę można dopiero ocenić po pewnym okresie bieżącego pisania na forum. Ja mam swoje zdanie na temat pewnych osób wyrobione już i wiem od kogo można oczekiwać ewentualnej fachowej odpowiedzi w temacie, choć wiem też, że akurat w moich problemach dotychczasowych raczej ciężko było komukolwiek. No ale są problemy proste i trudne. A na te drugie niestety wielu nie jest przygotowanych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 09:25 |