![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
trochę dziwny problem, ale wciąż nie mogę znaleźć rozwiązania. Mianowicie chodzi o zmienne flashVars przekazywane do galerii flash. W zależności od strony, przekazuję zmienną z nazwą galerii. Wszystko jest spoko w operze i w IE, natomiast FF przechwytuje zmienną, ale nie podmienia jej przy zmianie strony. Dopiero po odświeżeniu z pominięciem Cache'a jest w stanie ją wczytać. Moje pomysły: 1. Wymusić nie cache'owanie 2. Zrobić to samo nagłówkami w PHP:
3. Strzelić z nerwów w klawiaturę: - nie pomogło Macie jakieś sugestie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Kod flasha: {tpl:flash_gal_category} - tutaj jest nazwa zmiennej
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nagłówki http (czy te "symulowane" w HTML, czy te realne) nijak się mają do cache`u FLASH`a.
Nie jestem w stanie Ci pomoc, lecz chcialem zwrocic na to uwage.. w sumie nie siedzialem gleboko we flashu, ale czy toto nie potrafilo by odczytac zmiennej przekazanej GET`em? tj.
Poza tym ja zawsze używam skryptu SWFObject do osadzania Flasha - pięknie działa, i nigdy nie miałem problemów z FlashVars - a sam skrypt ma tez pare innych zalet (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ponieważ czasem SWFObject lubi tez szalec - zwlaszcza ze w necie sa rozne jego wersje - czasem inne niz są podpisane (męczyłem sie z tym dlaczego nie działa w/g nowej wersji, a po godzinie odkrylem ze jednak pobrała mi sie stara:/) to masz tu gotowy kod (wszystko w HEAD):
Nie trzeba stosowac sztuczek na załadowanie DOM - swfobject z tego co widze ma to wbudowane. Przygotowujesz sobie DIV`a z okreslonym id (w przykladzie id="flash"), stylujesz go na wymiary takie jak flash (w przykladzie 741x242) ustawiasz wszystko i gra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) PS. A jak nie zadziala to zobacz czy to moze nie problem tylko z Twoim FF. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 20:00 |