![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Powoli przymierzam się do budowania sklepu internetowego. Wiem, że o wielu rzeczach muszę pamiętać, wiele zasad przestrzegać itp. Chciałbym, aby to był taki temat, w którym zbierzecie (jak na razie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) dla mnie, potrzebne informacje, wskazówki, porady jak powinna wyglądać dobra aplikacja sklepowa. Może, ktoś już projektował sklepy od przysłowiowego "0" i podzieli się ze mną na łamach forum zdobytym doświadczeniem... PS: Na początek przygotowałem layout strony, teraz pracuję nad "spisem" i schematami tejże aplikacji. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpinając się pod 2 powyższe.
W przypadku oprogramowania pisanego na zamówienie całość zostaje w firmie, jest własnością firmy (chyba, że umowa stanowi inaczej). Wykorzystanie błędów i luk jest trudniejsza ze względu na brak znajomości kodu ze strony włamywacza. W przypadku wykryciu błędów jest programista, który zna b dobrze kod i może to w miarę szybko poprawić. Poprawianie błędów gotowych skryptów często sprowadza się do czekania na aktualizację ze strony producentów. A to nie zawsze następuje następnego, czy tym bardziej tego samego dnia. Ze względu kodu pisanego po konkretne zapotrzebowanie jego nadmiarowość jest bardzo niska, konfiguracja dostosowana do konkretnego zlecenia. Co innego sklep komputerowy, a co innego sklep z butami, czy bielizną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 20:43 |