![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Założyłem ten temat abyście mogli wypowiadać się na temat problemów z Windows XP. Jako pierwszy przedstawiam swój problem i mam nadzieję, że pomożecie mi.
Problem: Posiadam komputer z interfejsem ACPI, a gdy robię Zamknij System to na ekranie wyświetla się napis Trwa Zamykanie Systemu... i nic więcej. Nie wyłącza się, a powininen. Proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką propozycję: jak już to będzie pisać troszkę dłużej to po prostu wyłącz, potem uruchom i jeżeli nie będzie skanować partycji to chyba możesz tak robić.
A teraz mój problem: Ostatnio mój monitor ( sony, dopiero 4 lata, 17 cali, przy zapkupie naprawdę drogi i podejrzewam lepszy od wielu dzisiejszych ) się zepsuł ( tzn. coś przestał się wogóle włączać ) i poszedł do naprawy. Poprzez różne ciemne interesy zdobyłem 14 calowego, czarno białego monitora. Na linuksie działa wszystko, nawet X'sy. Wszystko trzeba było tylko ciutkę przekonfigurować ( wyłączyć framebuffera, zmienić rozdzielczość itp ), ale w sumie 5 min i działa. A na winXPhome było tak: przełączam lilo na pozycję win i drżącą ręką dotyam entera, chwila wątpliwości i już było za puźno aby powstrzymać impuls pędządzy i uruchamiający mieśnie palca wskazującego, który chwilę później dociskał już entera do klawiatury. Na początku poszło. Pokazał się pasek ładowania i napis 'łyndołs ikspe chołm'. Już się bałem, że pójdzie. Ale nie, jak tylko pokazał się ekran logowania, pokazała się biała kaszka, widok, który od nowa upewnił mnie o przewadze jednego od drugim. Oczywiście nie oczekuje na ten problem rzadnej rady, ponieważ zrobiłem to tylko w nadzieji, że dostanę taki efekt jaki dostałem ( i kto mi teraz powie, że pod łyndołsem da się pracować ?!! ). pozdrawiam, Jabol |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:05 |