![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ktoś wie, jak ściągnąć wysokość okienka, a dokladniej obszaru roboczego przeglądarki, tzn. jeśli mamy rozdzielczosć 1024*768 to jest to okolo 600px.
Szukalem ale nie doszukalem sie. Pewnie już bylo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Na początku chciałem przeprosić, że odświeżam temat z przed tylu lat, ale mój problem jest identyczny, więc uważam, że nie ma sensu zakładać nowego. Szukałem kodu, który pozwoli mi uzyskać wysokość obszaru roboczego. Trafiłem na ten temat i na kod, który podał Teodor. Niestety, nie działa on w IE. Sprawdziłem każdą z możliwości i wyniki wyglądają tak: window.innerHeight - FF: 832 (prawidłowa), IE: undefined d.documentElement.clientHeight - FF: 0, IE: 0 d.body.clientHeight - FF: undefined, IE: undefined IE w żadnej kombinacji nie zwraca prawidłowego wyniku. W jaki sposób zbadać wysokość obszaru roboczego w tej pseudo-przeglądarce ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 22:30 |