![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dopiero zaczynam pisanie w PHP z MySql więc prosiłbym Was o pomoc. Muszę sprawdzić czy w bazie danych istnieje id 1 jeżeli tak to coś robi, a jeżeli nie to robi coś innego. Mam skrypt który to sprawdza, ale nie potrafię wstawić tego we własny skrypt. Mógłbym prosić Was o pomoc? Z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kod odpowiadający za sprawdzenie czy w bazie istnieje rekord o id=1
Mój skrypt:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nie pokazuje błędu, ale nie działa tak jak chcę...
elseif($_GET['edit']==0) <-- brak nawiasu if($_GET['edit']==1) <-- brak nawiasu Właśnie sam do tego doszedłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: Napisałem już nie jeden projekt w PHP. Uczę się PHP i MySql od sierpnia... przeczytałem wiele książek, poradników i kursów online, ale ja nie umiem na samej teorii, więc wziąłem się za pisanie. Akurat potrzebuje takiego kodu do projektu, na którym się uczę inaczej nie truł bym Wam wszystkim za przeproszeniem D**Y Ten post edytował adrianozo 11.11.2009, 16:11:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:05 |