![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje możliwość zwracania w doctrine z Doctrine_Query jakiegoś własnego obiektu zamiast Doctrine_Collection? Mam tabele filmy i wyciągam z niej filmy. Jednak w kodzie chciałbym aby po wyciągnięciu od razu dane były dostępne w obiektach typu Video. Oczywiście mogę sobie te dane po wyciągnięciu z Doctrine_Collection pętlą przełożyć na kolekcję Video, ale takich zapytań z tą tabelą będę miał ogrom i chciałbym to jakoś zautomatyzować.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym aby dane wyciągnięte z tabeli filmy były od razu dostępne jako kolekcja obiektów Video, które mają potrzebne metody i mam przygotowaną już obsługę w widokach i innych (ZF) dla tego typu klasy. Z tego co udało mi się znaleźć to potrzebne mi będzie albo własna klasa kolekcji (Custom Collection Class) chociaż tak na prawdę kolekcja może zostać nie zmienna, ważne aby wiersz był reprezentowany przez obiekt Video, co wydaje mi się mogę osiągnąć poprzez Hydrators. Z tego co widzę to niestety będę musiał przejść na wersję 1.2, która jest jeszcze w beta.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 22:14 |