Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> tworzenie własnych CMS i paneli administracyjnych ?, szukma info o tym jak to dobrze zaplanować
nowy_pehapowiec

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Szukam wszelkich przydatnych informacji o tworzeniu własnych CMS i paneli administracyjnych. Znacie jakieś dobre strony, tutoriale o tym? Nie chce wyważać otwartych drzwi, dlatego potrzebuje dowiedzieć się jak planować strukturę takiej aplikacji, żeby była łatwo rozszerzalna o nowe moduły no i najważniejsze, żeby była funkcjonalna. Coś sobie sam już wymyśliłem ale widzę, że muszę więcej rozwiązań pooglądać.

Może jakieś strony CMS z funkcją demo?

pozdro
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nowy_pehapowiec

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

No właśnie o schemat budowy mi chodzi.
Mam już teraz zbiór funkcji php, które podpiąłem pod stronę z której zarządzam stroną. Ale właśnie z zaplanowaniem mam największy problem. Np jak zrobić system modułów, włączanych opcjonalnie i przenośnych między różnymi stronami zarządzanymi tym samym panelem? O ORM nie mam pojęcia dopiero przed sekunda sprawdziłem na Wikipedii co to jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Jeszcze takie zasadnicze pytanie. Jest cała masa gotowych CMS czy warto w ogóle pisać jakiś własny mały system? Oczywiście plus jest taki, że to ja decyduje o wszystkim, jak ma wyglądać i działać - jak ma być tworzony layout strony i w ogóle. I nie będzie w takim CMS całej masy niepotrzebnych dla mnie funkcji. No ale czy z dłuższej perspektywy czasu czy warto?

fly474
tą stronę znalazłem wcześniej ale nie udaje mi się zalogować, nie wiem jak wygenerować logina i hasło?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:36