![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.. mam taki kod:
fragment pliku strona.php:
nastepny plik wywolujacy obiekty z klasy (fragment):
i wyskakuje mi error: Fatal error: Call to undefined function wyswietl_dodaj_karte() in C:\xampp\htdocs\praca_inz\test.php on line 7 co jest nie tak?? jak zrobic aby funkcja wzor_obranowania byla elastyczna i mogla w sobie wyswietlac tez inne fukcje.. Ten post edytował japolak 5.11.2009, 22:30:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy obiektówki. Zauważ, że funkcja jaka wywala błąd jest wewnątrz definicji klasy strona, przez co musi być wywoływana poprzez obiekt tejże klasy. A skoro tak jest to wywołuj ją prawidłowo, czyli
Bo chyba nie chodzi Ci o wariacje w stylu:
EDIT: oczywiście to są moje domysły bo kompletnie nie wiem co metoda wyswietl_dodaj_kartę() robi. Dla mnie jest zapewne widokiem jakimś, ale to tylko moje przypuszczenia... codzi mi konkretnie o to ze w metodzie wzor_obranowania znajduje sie tabela a ja chce jeszcze w wybrane komórki tabeli umiescic inne obiekty.. inne metody.. Cytat 1. $wyswietl->zawartosc = $wyswietl->wyswietl_dodaj_karte(); to sprawia iż obiekt wyswietl_dodaj_karte wyswietla mi sie calkowicie nad obiektem wzor obramowania.. a chce aby znajdowal sie wewnatrz tabeli ktora obiekt wzor oprogramowania tworzy.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:55 |